Fodslaw Jammerbugten 
er en lokalafdeling af den 
landsdækkende
 

"Vandreforeningen 
Fodslaw"

Arkiv: Vintermotion 2001-2002

Løst og fast fra vinterturene 2001-2002.

Dato
og tid

Vandreområde
og naturtype

Mødested 
og P-plads

Lørdag 01. dec.
kl. 13.30

 

 

 

 

 

1. Blokhus Klitplantage ved Hune

Vi samler mos mm til juledekoration i skov og plantage, hav og klitter samtidig med at vi får vores ugentlige motion. Husk: Vi må ikke samle gran på denne tur. Stort set alt andet må indsamles.

SÅDAN GIK VI....

Vi var 34 friske deltagere ude på en regnfuld diset dag. Mange fik samlet mos mv til juledekoration. Vi måtte improvisere lidt denne gang, idet skolegården viste sig at være optaget af skolens eget arrangement. Vi satte vagtposter ud og dirigerede deltagerne videre til en nærliggende P-plads i skoven tæt ved.

Der parkeres i Skolegården ved Hune Friskole i vestlige udkant af Hune By. Indkørsel fra Vesterhavsvej.

Lørdag 08. dec.
kl. 13.30 

 

 

 

 

 

 

2. Slette Å i Svinkløv Plantage

Svinkløv Plantage byder på et meget varieret landskab, fra skov og plantage til flot svungne åløb og høje kridtskrænter med flotte udsigter over Jammerbugten. Vejret bestemmer ruten.

SÅDAN GIK VI....

Vi var igen 34 deltagere ude denne let disede ca 5 grader varme dag. Fint vejr med svag vind. Godt turvejr. 
Vi gik fra Slette Å Rasteplads vestover forbi Kaprifoliedalen, op over den gamle kystskrænt og ved Olavs Kilde ophold ved den flotte udsigt til Svinkløv Badehotel og Jammerbugten. Derfra videre gennem Faldet langs den lille bæk til Ministervejen, videre ad Maries Vej og forbi Maries Hus. 
Ad Kirkevej og en afstikker med Rød Rute gennem plantagen til Hjortdal Kirke og derfra langs den flot svungne Slette Å tilbage til rastepladsen hvor Bodil ventede med kaffe og kage. Ialt en tur på 7 km.

Vi parkerer på ”Slette Å” rasteplads, som ligger på Sletteåvej mellem Slette Strand og Svinkløv Badehotel.

 

Lørdag

15. dec.
kl. 13.30

3. Lille Norge Nord ved Saltum

Fredet område med kuperet terræn. Især kendetegnet ved de uberørte klitbakker som om sommeren er prydet med røde og hvide hybenroser. Vi nyder de flotte udsigter over Jammerbugten. Skøn natur.

SÅDAN GIK VI...

Lille Norge nord for Saltum Strand tog flot imod da 40 vandreivrige fodslawere mødtes ved det nyrenoverede gamle stråtækte hus ved indgangen til Lille Norge. 
Vi startede turen ad sti 17 mod vest på toppen af indlandsklitten, hvorfra man jævnligt fra flere toppe får det store flotte view ud over Jammerbugten.

Vi snoede os videre ad stierne gennem indlandsklitterne i nordlig retning, til vi pludselig brød ud tæt ved kanten af den gamle kystskrænt og der foran os havde det mest vidunderlige skue ud over havet. 
Havet der denne dag lå dovent hen i vintersolen og samlede kræfter til den næste vinterstorm.
Vi gjorde holdt ved den gamle tyskerbunker på toppen, og fortsatte efter en kort pause derfra ned over klitrækken til vi endelig stod på stranden. Flot. Næste havblik. Sikken et lys!
Helt ud til vandkanten, måtte vi! 
Solen stod lavt hen over den brede strand og skød lyn i de mange små vandpytter og i den stille dovne brændings vandkanter.

Hen over strandkanten pilede en stor flok Sandløbere i vinterdragt, flot koreograferet i et synkront masseoptrin. De ligesom svæver hen over sandet. Så hurtigt løber de på deres tynde ben, at de synes at svæve afsted. Hele tiden på udkig efter føde i vandkanten.
Pludselig var de væk. Som på kommando! 

Vi fortsatte vel en god kilometer sydpå ad stranden, indtil vi igen tog landkending ad sti 18, og ad den (med varm kaffe og friskbagt kage i tankerne) igen begav os ind i landet over klitterne, forbi småkrat, langs stille vandpytter, ad en sti belagt med tusindvis af fårelort så tæt, at dette bestemt måtte være hovedfærdselsåre for den fåreflok, der til daglig her er fast ansat til naturpleje.
Vi gik gennem det fredede lavereliggende engareal i Lille Norge og nåede til slut vort startpunkt, hvor kaffen endnu engang syntes at være den bedste kop også i den uge!
Glade og lyse i sindet drog vi hjem efter en god lang sludder om dette og hint. Friske i krop og sind. Med tankerne så småt fokuseret mod aftenens semifinale håndboldkamp, hvor de dejlige danske håndboldpiger skal dyste mod de frygtindgydende "hunbjørne" fra det mægtige Rusland.  

Senere på aftenen måtte vi desværre konstatere, at disse bjørne bed så meget fra sig, at de gik hen og vandt. Lidt surt. Det var ellers tæt på. 

Fra Saltum køres ad Ejerstedvej og ad Kordalsvej. Følg vejskiltet til Ll. Norge Nord. P ved indgangen til Ll. Norge.

 

Lørdag 22. dec.
kl. 13.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Rødhus Kirke, ved Rødhus

Denne eftermiddag slapper vi af fra juleræset, som nu er på sit højeste. Vi går i plantagen og eventuelt i klitterne og måske til havet afhængig af vejret. Der er flere muligheder. Alle med skøn natur i åbne vidder.

SÅDAN GIK VI...

38 fodslawere mente nok julen kunne undvære dem i dag her blot 2 dage før. At det så samtidig blev et rigtigt julevejr på turen var jo en ekstra bonus til de der mødte op. 

En rigtig hyggelig juletur med sneen stille svævende ned fra en grå vinterhimmel. 

Vi kunne iagttage hvordan sneen begyndte at fylde op på all "hylder" i plantagen og i krattet i mosen øst for Rødhus.

Herluf førte os med sikker hånd rundt i de små stier. Et par enkelte større vandfri grøfter måtte forceres undervejs, men hvad betyder det for en flok atleter i deres bedste alder?

Efter turen, foran den lille undselige kirke som ikke kom med i køen, da der blev delt kirketårne ud, stod Bodil Bak parat med den hjemmebagte kringle og den frisklavede kaffe. 

Vi fik stemplet, drukket kaffe, udvekslet synspunkter angående juleræs og julehygge. Desuden fik vi uddelt afmærkningsmateriel mv til de som dette år skal sørge for at den traditionsrige  motionstur på Øland kommer til at løbe af stablen på betryggende vis.

Fotografen fik "kun fat" i kaffedrikningen.

Parkering ved kirken på Rødhus Kirkevej, en grusvej der udgår fra Kystvejen (som forbinder Hune med Rødhus).

Lørdag 29. dec.
kl. 13.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Langdal Plantage ved Tranum

En skøn plantage med oldtidshøje hvorfra man i en højde af 84 moh har en fantastisk udsigt horisonten rundt. Plantagen består af både løv- og nåletrær, heriblandt mange gamle kæmper.

SÅDAN GIK VI...

Så kom vinteren! 
Sneen har de seneste dage gjort færdsel på vejene i Han Herred og Vendsyssel til en risikabel fornøjelse. 
Tilslutningen denne lørdag blev derfor desværre lidt begrænset idet kun 16 vovede sig ud til Langdal Plantage, heriblandt et par der kom endog meget langvejs fra. 
Det var ingen ringere end Verner Jensen med frue, som til daglig slår deres folder i det østriske, idet de bor i Wien. De var "hjemme" på juleferie, og deltog således også i Julemotionstur på Øland
De er mangeårige medlemmer hos Fodslaw Jammerbugten. Rart at se dem iblandt os.

De 16 fremmødte fik en usædvanlig smuk tur i det snedækkede landskab. Sneen hang i tykke puder fra hver en gren, og stort set samtlige stier henlå jomfrueligt ubetrådte og snedækkede i det smukt kuperede landskab.

Fotografen havde desværre ikke sit kamera med denne dag. Ærgerligt. Det så ellers sjovt ud, da Else J. tog turen på halen ned ad den gamle oldtidshøj. Med vilje, vist nok. 

Istedet tilbydes hosstående et par billeder taget ved en tidligere lejlighed.

Parkering inde ved ”Udsigten”, med indkørsel fra Tranum Strandvej ca. 500 meter nedenfor Tranum By.

Lørdag

05. jan.
kl. 13.30

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Champagnetur! fra Hune Friskole

Vi skåler Nytåret ind på denne første motionstur i det nye år. Champagne og kransekage til alle fremmødte. Derefter går vi en rask nytårstur i den dejlige plantage. Måske et smut til havet hvis vejret tillader det.

SÅDAN GIK VI...

Til årets første motionstur var 58 mødt frem til den nu efterhånden traditionelle og (kunne vi se igen i år...) MEGET populære Champagnetur! Og så var der endda mange af de som plejer at møde frem, som havde "lovligt" forfald denne dag. 

Formanden Oskar Wrønding bød velkommen til alle og udtrykte glæde over det store fremmøde. Udråbte derpå en skål for et Godt Nyt År med håbet om mange spændende fodslawoplevelser forude og han glædede sig samtidig over året der rent fodslawmæssigt var gået så godt, idet vi endnu engang havde sat rekord med såvel antal  medlemmer i Fodslaw Jammerbugten som antal deltagere pr. motionstur året igennem. 

Vi drog herefter ud på vores motionstur. Humøret var højt og snakken gik livligt trods det noget triste, fugtige, mørke og disede vejr. Under vejs skiftede vejret til tøvejr. Det hjalp dog ikke meget på de ofte MEGET glatte stier og veje. 

Det var vist rent held at ingen af vore vandrere måtte en tur på halen. Der var spejlblank knudret is flere steder. 

Selve turen blev måske knap så spændende som den normalt ville have været, men vi forsøgte at prioritere sikkerhed frem for skønhed denne dag. Det vil sige forsøge at vælge mere slagne veje med nogenlunde plan belægning og dermed nogenlunde jævn is. 

Vi kom dog en tur til havet, hvor fiskerne stod og faldbød deres friskfangede fisk. Det er jo altid sjovt lige at se om man skal have et par fisk med hjem. 6 pæne rødspætter for en flad 50'er. God mad. God pris.

Som sædvanlig smagte kaffen og den friskbagte kage, som Tove havde bagt til denne dag, dejligt. 

De sidste par flasker champagne blev også budt rundt, og alle drog hjem friske og glade i sind. 

Mørket vart nu så småt ved at falde på.

Der parkeres i Skolegården ved Hune Friskole i vestlige udkant af Hune By. Indkørsel fra Vesterhavsvej.

 

 

 

 

 


Frosset vand i pytter i græsset..

 

 


Blokhus By lige før stranden..

 

 


Havet ved Jammerbugten...

 

 


Vindens leg med sandet...

Lørdag 12. jan.
kl. 13.30

 

 

 

 

 

7. Hjortdal Kirke, Hjortdal

Vi vil trave en tur i den dejlige Svinkløv Plantage. Den byder på kuperet terræn og en stor artsrigdom i såvel træer som buske. Vi vil især snuse rundt i den sydvestlige del, samt lige strejfe Slette Å.

SÅDAN GIK VI...

Da vi så ud ad vinduet i morges, mødte vi et trist syn. Gråt, fugtigt, kontrastløst og meget, meget lidt interessant. Temperatur ca 3-4 grader.

Bestemt ikke en sådan en dag hvor man tager sin bil, kører et pænt langt stykke ca 30 væk for at gå tur i en grå, fugtig, kontrastløs og meget, meget uinteressant plantage.

Ikke da hvis man er sådan en ganske almindelig gennemsnitsdansker med alle hjernevindinger på rette plads.

Og hvor befandt vi os så 6 timer senere? Jo, i en grå, fugtig, kontrastløs og meget, meget uinteressant plantage 30 km fra hjemmet! Sammen med 54 andre ligeså tossede fodslawvenner. 

Og vi gik en dejlig tur på 7 km i 1 1/2 time!

Og jo, det var gråt og fugtigt, kontrastløst og vel egentlig også ret uinteressant derude. Og så dog alligevel ikke. Vi var jo sammen. Vi gik der og sludrede om dit og dat midt ude i den rå natur. Om regeringens seneste "Massakre på Råd og nævn", om kirkeministerens hundeslagsmål med landets bisper, om den kommende bustur til Sydslesvig først i februar, 
...hvor vi atter skal besøge vores sydligste filial af Fodslaw... 
...hvor vi skal huske at medbringe de nye EURO.. 
...hvor vi skal gense og hilse på Hans Heinrich Bruhn (formand i Fodslaw Sydslesvig), som sammen med en busfuld fodslawere fra Slesvig besøgte vores forenings arrangement Hav og Klit Vandring i september i 2001.

Sådan en dag kommer man kun ud i naturen når man har en aftale med sine fodslawvenner. Som vi har det om at mødes hver lørdag kl. 13.30 et nyt sted hver gang i naturen omkring Jammerbugten.

54 deltagere. Flot tilslutning! Og så serverede vi ikke engang gratis Champagne, som vi gjorde på sidste tur d. 05. januar hvor vi skålede for et nyt og velgået fodslaw-år 2002.

Parkering ved kirken, som ligge ca. 1 km vest for byen Hjortdal ad Hjortdalvej. Den ses tydeligt i landskabet.

 

 

 

 

 

Hjortdal Kirke. Kirketårnets øvre del blev nedbrudt under Englandskrigen i 1807 for at undgå, at fjenden kunne bruge det til landkending.

Lørdag 19. jan.
kl. 13.30

8. Nols Sø, Saltum

Vi mødes ved søen, hvor vi også slutter af med kaffe og kage, når turen rundt i det varierede landskab er slut. Fra Galgebakken fornemmer vi jammer og hyl fra fordums tid (med lidt fantasi til hjælp).

SÅDAN GIK VI...

Fra morgenstunden var vejret mørkt, diset og truede med regn når som helst. 
Udsigten for resten af dagen var stort set lige så  trøstesløs.

Igen en af de dage hvor vi på vej til den ugentlige 7 km motionstur tænkte: 
I dag kommer der ikke ret mange! 

Og havde vi ikke den her aftale om at mødes med fodslawvennerne, var vi sikkert blevet derhjemme i varmen og havde fundet lidt adspredelse på flimmeren vel anbragt i sofaen med frisk kaffe og et godt stykke fra bageren.

Nå, vi er jo så på vej godt pakket ind i regntøjet. Drejer rundt om centralskolen ned mod søen, og ser et menneskemylder og en stribe biler!

59 blev det til inden vi kl. 13.30 i et nu (ved synet af de mange fremmødte)  pænt stigende humør var helt parat til dagens tur og samværet med hinanden. 

Herluf førte an denne dag, og vi fik en fint varieret tur fra søen op gennem skydeterrænet, plantager, markveje og et besøg på den gamle udplyndrede gravhøj hvor fordums galgebakke desuden havde tjent sit uhyggelige formål.

Inden turen startede orienterede Oskar om den kommende tur til Dannevirke og opfordrede interesserede til at tilmelde sig listen når vi kom tilbage fra turen. 

Der blev også  orienteret om det kommende "ud at spise og hygge" arrangement på Nordstjernen i Blokhus d. 29. januar. Opfordring til tilmelding til Tage inde onsdag næste uge. Stegt rødspætte kr 66,- eller diverse andre fødselsdagstilbud til 33 kr.

Endelig blev der orienteret  om Fodslaw Ålborgs kommende Vintermarch i Hammer Bakker d. 27. januar. 

Der parkeres ved søen som ligger for enden af Nolsvej, som starter ved hovedvejen, der går ret gennem byen.

 

 


Trængsel omkring stempelbordet

 

 


Andreas får kaffe og brød

 

 

 


Ingrid og Kirsten, Justesens mfl

Lørdag 26. jan.
kl. 13.30

9. Fosdal Plantage ved Lerup

Storslået naturområde med dybe kløfter som Fosdal og Langdal mfl. På en klar dag er der milevidt udsyn fra de høje gamle kystskrænter. Dertil et utal af oldtidsminder. En rigtig naturperle ved Jammerbugten!

SÅDAN GIK VI...

40 friske mødte op denne lørdag. Igen var vejret lidt træls. Diset og småregnende ind imellem.

Men som sædvanlig fik vi en frisk vandretur ud af det med besøg i den snedækkede Fosdal. 

Vi fik lov at nyde den jomfrueligt uberørte sne, idet ingen andre endnu havde vovet sig ned i Fosdalens dyb denne lørdag eftermiddag.

Det kneb lidt med at se hvor stier og gangbroer var og især ikke var, men vi kom igennem uden uheld.

Det var flot at se dalen pudret i sne. Tøsne. Noget tungt at gå i.

Vi fik brugt nogle muskler den eftermiddag, som vi ikke altid bruger. Flere af deltagerne tog sig lidt til lårbasserne efter turen. Benene skulle jo løftes noget højere end ellers.

Vi kom igennem Fosdal Plantage i vestlig og sydlig retning i forhold til Lerup Kirke. Vi kom også op på vores sædvanlige udsigtshøj, som denne lørdag var noget glat at komme ned af igen. Knud Erik blev enig med sig selv om, at gumpen nok var den bedste transportør fra gravhøjens top. Han havde regnbukser på, så han strøg af sted og kunne næsten ikke få hold igen. 
Også Tove J. tog den på gumpen ned, men det var vist ikke just med vilje. Hun fik fugtet de ædlere dele.

Nå, vi kom da fint i mål ca 7 km og 1½ time efter vi var startet. 
Kaffen og kagen nød vi foran Lerup Kirke i tørvejr, alt mens der blev lavet aftaler for morgendagen, hvor vi opfordrede vore medlemmer til at møde op ved Fodslaw Ålborgs Vintertur i Hammer Bakker, som starter kl. 09.00 fra Vodskov Skole. 

Det skulle siden vise sig, at næste 40 af vore medlemmer mødte op til turen i Hammer Bakker. 

Det var flot! Helt uden holdtilmelding. Havde Ålborg haft holdtilmelding til turen og pokal i udsigt, kunne vi sikkert have trommet 50 samme. Måske.

P-plads på græsarealet vest for Lerup Kirke. Undgå kirkens P-plads. Der kan risikere at være kaldt til lørdagsbryllup.

 


Arkivbillede af Lerup Kirke i sol og truende skyer. 
Herfra starter vi som regel,  når vi går vore motionsture i området omkring Fosdalen.
 ow97

Vi mødtes lige udenfor til venstre i billedet denne dag. Blot mangler sneen på dette billede. Herunder et andet arkivbillede fra vores Kystvandring i 1998.


På dette billede har vi sne på nøjagtigt samme sted. 

Blot er dette billede taget i april 1998, hvor vi gik vores lange førte kystvandring på 45 km.

Det var d. 04. april 1998. Dengang kom sneen noget uventet. I April! Den tur husker vi særlig godt. 

I år går vi atter turen fra Fosdal til Løkken. Det bliver lørdag d. 13. april. 
Se nærmere herom KLIK

Lørdag 02. feb.
kl. 13.30

10. Mosen ved Moseby

Et skønt område i de gamle tørvegrave som nu er udlagt til rekreative områder med stier i blandet bevoksning og åbne områder. Om sommeren rig på fugle, blomster og svampe omkring vandhullerne.

SÅDAN GIK VI...

Så blev det igen lørdag og dermed tid til aktivitet for Fodslaws medlemmer. 

Det har minsandten været en sur tid på det seneste. 

Vinter har vi ikke haft meget af. Måske godt det samme. Så slipper vi for de glatte veje. Men på den anden side er dette grå og fugtige vejr nu noget træls.

Men som sagt: Det er lørdag og naturen kalder! 

Der er dømt mose!

Mosen tog godt imod 40 friske fodslawere.

De fik en fin tur! Nogle af dem sågar en fin våd tur, men trods alt: En fin tur!

De der ikke lige havde husket at iføre sig røjserne denne dag fik rig lejlighed til at glæde sig over at turen ikke blev længere end lovet. 

7 km i temmelig fugtig mose. Sjældent har vandet stået så højt på sti og vej.

Men en spændende oplevelse trods alt. 

Naturens mangfoldighed byder på nyt hver gang man kommer forbi. Samme sted er aldrig ens. Så forskelligt med årstid og vejrlig. Denne gang med våde tæer til de som synes at "små sko er gå sko".

Alt mens disse 40 tapre mænd og kvinder udforskede mosen, var en lille grænsesøgende (fik I den? :-) ) udbryderflok på 13 listet af sted på bustur til Tyskland. Nærmere bestemt til fodslawtur ved Dannevirke i Sydslesvig.

Det skulle vise sig at de have valgt den helt rette dag til deres ukollegiale forehavende, idet vejret under de således noget sydligere himmelstrøg viste sig fra sin allerbedste side. Sol fra en flot blå himmel og temperaturer omkring de 12-14 grader. 

Det var vist mange år siden at Dannevirketuren blev gået i hvad der mest lignede aprilsvejr. Og så d. 02. februar!?

De 13 der således sammen med et stort antal fodslawere fra hele landet glædede Fodslaw Sydslesvig med deres besøg, fik en god dag ud af det. 

Det blev en lang dag! Startede hjemmefra kl. 05.15! og returnerede igen ved 21.00 tiden!. Mørkt da vi drog ud og mørkt da vi kom hjem. Men rigtig flot lys derimellem.

Parkeringspladsen i sydsiden af Rødhusvej ved indgangen til stisystemet i mosen. Ca. 500 meter vest for Moseby.

 


Billedet er taget i Mosen ved Moseby en dag først i februar. Det viser en elletræsgren med rakler. 

Elletræet er tidligt på færde. 
Luften fyldes med kimen til kommende slægtsled.

Og dermed også luftvejene hos pollenallergikeren, som hermed får en af de første kedelige oplevelser i en ellers dejlig natur.

 

Lørdag 09. feb.
kl. 13.30

11. Tranum Aktieplantage

Et spændende område med let kuperet landskab. Vi kommer omkring sø og over indlandsklitter, hvorfra der er fin udsyn til bla. den smukke Tranum Kirke. En rigtig dejlig varieret rute med meget godt for øjet.

SÅDAN GIK VI...

Igen en fugtig lørdag! Dagen startede med regne. Den fortsatte med regn, og den sluttede med regn. 

Naturen er i gang med den helt store forårsrengøring for tiden. Ikke noget med støvklud og andet småpjat. 
NEJ! Frem med den store spuleslange og "Ska' vi SÅ se at få gjort forårsrent!?"

38 Jammerbugt fodslawere drog hjemmefra i regnvejr denne lørdag. 
Hvor får de dog modet fra? 
Turen, som blev ført an af Herluf,  begyndte fra Udsigten i Tranum i regn.  Heldigvis stilnede det noget af undervejs, og som ved et mirakel blev det tørvejr, da vi skulle have vores velfortjente kaffe efter at have gået en rigtig fin tur i plantagen. 

Undervejs på turen bemærkede vi at aktieplantagens ejere er godt i gang med at udbygge stisystemet og afmærkningen af samme. Det bliver et virkeligt skønt sted at færdes, når først afmærkning og stier engang er fuldt udbygget. Allerede nu er det et spændende sted at komme.

Vi håber at få lagt endnu en tur i området i løbet af sommeren, så vi kan følge med i den fortsatte udvikling.

 

 

Parkering inde ved ”Udsigten”, med indkørsel fra Tranum Strandvej ca. 500 meter nedenfor Tranum By.

 

 

 

 

 

Vintergækkerne er nu pænt fremme

 

..og ligeså Erantis

 

 

Lørdag 16. feb.
kl. 13.30

12. Thise Bakker ved Manne

Med start tæt ved den smukke Thise Kirke, vil vi trave rundt i det hyggelige landskab. Snart i skov og snart på de åbne vidder. Bakkerne med de gamle bøgetræer får besøg og Thise By bliver strejfet.

SÅDAN GIK VI...

Det regnede ikke i dag!
GENTAGER: DET REGNEDE IKKE I DAG!

Endelig en lørdag uden fugtigt vejr. ca 5 grader med frisk vind fra sydvest, og jævnt overskyet. Fint travevejr.

55 "Jammerkokke" fyldte godt op på rastepladsen skråt overfor Thise Kirke kl. 13.30. Ved Kirken stod flaget på halv stang, og vidnede sammen med en flok biler foran kirken om den endelige afsked med en af egnens folk. 

Vi andre trak sammen om formanden da klokken slog 13.30, og Oskar bød velkommen til Fodslaw Jammerbugtens ugentlige motionstur. Han orienterede om den kommende Vintertur ved Tornby d. 03 marts, som vi stiller hold til. Holdlisten ligger klar ved stempelbordet, når vi kommer tilbage fra turen, og han opfordrede til at skrive sig på listen til denne dejlige tur.

Oskar havde også det nye Forårsprogram med, frisk fra "trykkeriet"! 
12 nye spændende ture de kommende 3 måneder. Vi har inviteret Ålborg Fodslaw med på tur den 14. maj hvor vi mødes til aftentur i Oksholm Skov på Øland, hvor vi  skal opleve den gamle løvskov stå med friske grønne blade på de mange fine gamle bøgetræer.

Nå tilbage til turen denne dag:

Vi fik en dejlig varieret tur gennem mange forskellige småetaper med tæt plantage, nedlagt grusgrav, den gamle landsby Thise med de fine huse, en samling andedamme med mange forskellige typer gæs og ænder, ind gennem byen igen og op gennem åbent naturområde med fine udsigter. Videre over mark ad trappe ned til plejehjem, hvor vi holdt midtvejspause i læ for vinden. Videre ad landevejen nogle hundrede meter til en tur ad Kilden, den gamle hovedfærdselsåre til Brønderslev som ikke er andet end et hjulspor i dag. 
Vi "nød" duften af frisk udspredt møg på en del af denne vej og vore "undersåtter" måtte udvise stor snilde for ikke at træde i mere af dette end højest nødvendigt. 
Disse lækre sager blev trådt af igen på den sidste del af turen som gik i højderne ad grusvej og markvej ind i fredede gyvelbakker, ind i plantage, rundt om lille sø, ad små skovveje og tilbage til startstedet, som vi nåede ret præcist kl. 15.00. 
51 af de fremmødte købte kaffe og kage. Forårsprogrammet blev omdelt, og vi fik den sidste sludder om dette og hint inden vi kørte hver til sit. 

Næste uge er der så dømt Gjøl Havn ved Limfjorden. Så ses vi igen.

Parkering på rastepladsen skråt overfor Thise Kirke. Undlad at holde foran kirken af hensyn til evt. bryllupsgæster.

 


Thise Kirke

 


Hest (en af mange) fra Thise Ladegård Lejrskole

 


Udsigt mod nøgen bakketop i Thise

 


Kik ind mod Vor Frue Kilde Thise

 


Kik over bakkelandskab i Thise

 


Skovparti bag Thise Kirke

 

Lørdag 23. feb.
kl. 13.30

 

 

13. Gjøl By og omegn

Vi vandrer i engarealerne langs fjorden og nyder den friske luft og lyset over fjorden. Vi går på opdagelse i byen Gjøl og ser de mange flotte huse og haver som sikkert vrimler med krokus, vintergæk og erantis.

SÅDAN GIK VI...

Der stod en frisk kold vind ind fra fjorden denne lørdag. 

Klart vejr med flot solskin. 

Fine udsigter over Limfjorden.

45 vandrere var denne dag samlet på Gjøl Havn til vandretur i Gjøl og omegn. Byen tog sig som sædvanlig godt ud med de mange velholdte huse og de pæne haver hvor erantis og vintergæk stod i rigelige mængder.

Fra det kuperede terræn lidt fra fjorden var der et flot kig ud over Limfjorden denne dag hvor alt stod skarpt og klart i den kølige skarpe luft. 

Nogle få plusgrader bed efter næse, øren og fingre, men pandebånd, handsker mm holdt dem stangen.

Ved Det Bruunske Kapel, der er en privat begravelsesplads, holdt vi midtvejspause og Herluf fortalte bl.a. om katten, der måtte skydes ni gange før man endelig slap for dens evindelige besøg i kapellet gennem et halvåbent vindue. 

Alt i alt en dejlig frisk tur ved Limfjorden. En dejlig afveksling fra Jammerbugtens mere barske natur.

Herefter starter forårsmotionen. 
Klik og se programmet her

Parkering på havnen. 

Undlad at parkere for tæt på Kroen, så vi ikke generer kroens gæster unødigt.

 


Kik ind over Gjøl by fra Fjorden.

 


Kig ud over det flade landskab mod fjorden ved Gjøl

 

 

Hele perioden

For alle ture gælder:

Ovenpå sådan en herlig travetur i gode venners lag nyder vi ”ugens bedste kaffe og kage”.

Overskuddet fra kaffe-salget går til diverse medlemsarrangementer.

Turstederne er udvalgt under hensyntagen til naturskønhed og parkeringsmulighed for op til 60 deltagere pr gang.